петък, 19 юли 2013 г.

"Блудницата и серафимите", книга 1 - на Деспина Клер

    Ето още една книга-поредица от български автор, която ще прдставя в моя блог. Казва се "Блудницата и серафимите" и е написана от писателката под псевдоним Деспина Клер. В това мое ревю ще прдставя първия том.







    Младото момиче Деспина бяга от вкъщи, за да се спаси от постоянните гневни изблици на майка си.  Бродейки по софийските улици, тя се запознава с друго момиче, което й предлага работа като платена проститутка в някакъв бардак. Тласната от безизходицата, Деспина се съгласява. И животът й започва да се променя.
    В този роман е описано подробно встъпването, израствнето, както и многобройните премеждия на Деспина в света на похотта и мръсотията. Историята няма нищо общо с познатите истории за момичета, станали жертва на трафик - тя дори на моменти издига професията на пиедестал. Намира нови приятелки, запознава се и се сприятелява с много клиенти. Дори накрая се влюбва в един от тях...
    И тогава разбира, колко гнусно е това, което върши и колко то я отдалечава от истинските чувства. Опитвайки да се откаже от професията си, тя попада в зверски капан.

    Книгата "Блудницата и серафимите" се чете бързо, на моменти е много напрегната, но също така е и много реална. Препоръчвам я на всеки.
    До колкото виждам, все още я има в книжарници "Хеликон".