неделя, 29 декември 2019 г.

"Сърца от стомана" на Бранимир Събев

Представям ви още една книга - екшън-фантастика с множество хорър-елементи - която ме изпълни с невероятно удоволствие, докато я четох. Книгата е "Сърца от стомана" и е на българският писател Бранимир Събев.

България през 2041 година. Държавата е управлявана от Маката-пророчица Елена Харизанова. Забранени са месото, алкохола и секса преди сватбата. Хората са добронамерени и толерантни. И тогава, най-неочаквано, извънземните нападат София.
Световните сили затварят границите на страната и заплашват, че скоро стоварят ядрени бомби върху територията й, ако не се справи с нашествието. От българите няма кой да се противопостави на тази атака, защото всички вече са пацифисти и не са научени да се бият и защитават.
Само определен набор, служил в ШЗО-то преди години, е непокварен от новите тенденции. Тези войници са единствения шанс на България да победи извънземните и да се спаси от ядрено унищожение.

"Сърца от стомана" на Бранимир Събев е книга с множество екшън-сцени, със суров език и напрежение, което те държи до края. Силно препоръчвам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар