събота, 7 юли 2012 г.

"Пътуване" на Весислава Савова

Здравейте. За мен е изключително удоволствие да представя втората самостоятелна книга на Весислава Савова - "Пътуване"!!




Тук имаме две чудесни мистични новели, които са написани по действителни преживявания. Едната новела носи заглавието Ана, а другата - Рон. Нека представя и двете поотделно:

Ана - Младата и амбициозна Ана е ученичка на мадам Фани, която дълги години преподава френски език. При поредното(и последно) посещение на часа по френски, Ана мистериозно пада от терасата на апартамента й, намиращ се на триста шетдесет и две тъпала височина.
 Ана е в кома цели осем години! През това време тя е настанена в клиниката на доктор Хаджипетров. Но един френски доктор - професор Андре - също проявява интерес към пациентката и прави всичко възможно тя да се озове в клиниката му в Париж.
Намиращата се на границата между живота и смъртта Анна има странни преживявания - сякаш попада в някакъв друг живот - намира се в зловещ замък, където вижда фигура на мъж, който й се струва познат и който твърди, че двамата са влюбени......
 Ана се събужда и .... вече има дарбата да чете милите на хората.
 Но това съвсем не е всичко. Френският профеор Андре продължава да прави опити да привлече Ана. Скоро и тя, и майка й и лекуващият доктор Хаджипетров ще се окажат в някакъв страховит капан.

Рон - Рокерката Мина, която все още страда заради голямата си любов Рон, по някаква незнайна причина попада в стара, но интересна барака. На дървения под на бараката има капак, водещ към някакво мазе. Странно облаче от прах е неин спътник в това пътешествие, то я води все по-надолу и по-надолу по спираловидните стълби на тъмното подземие. В същото време тя е силно подвластна на спомените за любимия и Рон.
 В  какво ли място е попаднало това момиче. Какво ще се разкрие в края на това необикновено пътешествие? Прочетете новелата "Рон" и ще разберете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар