понеделник, 30 април 2012 г.

"Завладей българите" и "Завладей българките" на Адриан Лазаровски

Книги на мои приятели

 Разбира се няма как да не направя представяне на двете книги на големия български писател Адриан Лазаровски - "Завладей Българите" и "Завладей Българките"!







 "Завладей Българите" - Просто не зная как и откъде да започна! Бих представил всеки един герой и всяко едно действие поотделно, но те са толкова много и толкова интересни, че няма да мога да намеря точните думи. Затова ще дам по-накратко!

 Изключителен роман - многопластовост, интелигентен изказ, страшно много герои, див хумор! Мафията е "превзела" България, както преди години. Големите "босове" колят и бесят, раздават собствено правосъдие, по-малките "босове" им "целуват краката", но пък са безмилостни към техните подчинени и т.н...абе на пръв поглед позната мафиотска картина, но тук е написана по много, много смешен начин. И тогава се появяват..... извънземните!!
 Извънземните са кацнали в България (и то не случайно), четат българска литература, учат български език, гледат български филми..... Защото целта им е да завладеят българите!!!
 И тогава настава зрелището - невиждано и смешно!!!!!!!



............

 И ако някой, прочел "Завладей Българите", си помисли, че вече е достигнал "върха", то нека прочете "Завладей Българките" - продължението на този роман!





 Тук нивото е дори по-високо от "Завладей Българите", а хуморът - малко по-различен (но в никакъв случай по-слаб). Има още повече герои, още повече действия, още повече сцени....

 Иначе започва така:
 Шефът на ИНТЕРБОС Младивир Хипопотанин събира другите олигарси и им заявява, че е притеснен от бързото развитие на производството на горива в България и трябва да пратят някой от тях да провери, дали те не "бъркат в кацата с меда".  В същото време в летящата чиния, извънземните начело с великия си вожд Йогсодот Нйарлатхотепов отново плануват как да завладеят България. Но този път не чрез българите, а чрез ......българките!!!

 И отново става интересно, весело и смешно!!


Надявам се скоро да има и трета книга - продължение на тези двете. Дори и ще предложа заглавие - "Завладей Българчетата"!

1 коментар:

  1. Още нямам и не съм прочел "Завладейте българките", но няма да е за дълго. "Завладейте българите", докато я четох през цялото време бършех сълзи от смях.

    ОтговорИзтриване