петък, 17 май 2013 г.

"Съ-Вместим" на Коста Сивов


Отдавна не съм правил ревюта на книги и затова много искам да ви представя този сборник с разкази, който може да се поръча единствено в сайта www.pechatnaknigi.com Съставител е моят много добър приятел Коста Сивов - автор на книгата "Време във времето", която представих в блога преди известно време и редактор на последната ми книга "Отвъд страха".






В този много интересен сборник има четири разказа, всичките писани в съавторства - с Адриан Лазаровски, с мен, с Румен Вучков и с баща му Атанас Сивов. И сега нека кажа по няколко думи за всеки един разказ поотделно.

"Вовини", писан в съавторство с Адриан Лазаровски - определено най-добрия и най-дългия разказ в сборника. Младата и красива Криана бива грубо събудена от уродлив мъж - пират, който и говори гнусни неща. Оказва се, че е отвлечена и завързана от него за палубата на кораб, а той е убил семейството й за отмъщение. По някое време корабът се надига и, сякаш повлечен от мощен, невидим кран, се издига високо във въздуха. След това Криана се буди в съвсем друг свят, в покоите на някакъв красив господар, който и дава мисия. Каква е мисията - ще научите ако прочетете този изпълнен с напрежение и много обрати разказ, написан от двамата майстори на хоръра и фантастиката Коста Сивов и Адриан Лазаровски.

"Вилата",в съавторство с Донко Найденов - по принцип аз не обичам да говоря много за моите неща, но аз съм длъжен да отдам заслуженото на Коста Сивов, който е причината този разказ да е сполучлив.Тук героите сме самите ние - аз и Коста. Аз получавам по Фейсбук съобщение от позната, в което тя ми пише, че във вилата й в Лозен има дух! Моли ме или сам или с мои приятели, да посетим вилата й и да определим дали наистина там витае невидимо същество или духът е просто плод на илюзиите й. Аз, от своя страна, правя събитие в социалната мрежа, на което се озовава единствено Коста...

"Посещението", в съавторство с Румен Вучков - Добър разказ. След уморителен работен петък, Благо Георгиев си тръгва със стария Опел Кадет към родното село Дрен, намиращо се в подножието на Верила. След като се вижда със старите си родители той отива в задния двор, където се намират лозята му. Там вижда трупът на кучето му - кавказката овчарка Балкан,  а в другия край съзрява някакви движещи се фигури. Мислейки, че са крадци, отровили кучето му, той грабва лопатата и хуква към тях. Но когато приближава той разбира, че фигурите не са на крадци, дори и не са на ... хора!

"Преследване", в съавторство с Атанас Сивов (баща на Коста Сивов). Застрахователният агент Мартин Еванс предлага на главната героиня и партньорът й в разузнавателната дейност Джак солидна сума, срещу която да следят съпругата му Евелин. Следейки я, те попадат в много странен пансион, който е едновременно и параклис и клиника. Когато решават да научат повече за пансиона, двамата детективи попадат в зловещ капан!

Очаквайте ревюта на още книги!

1 коментар: