вторник, 28 октомври 2014 г.

Мечове в морето

    Много ми е готино, когато правя ревю на хубави книги - то е като да си с хубави приятели в хубаво заведение и да пиеш хубава бира. Книгата се казва "Мечове в морето" и е поредният сборник на "Националният клуб за фентъзи и хорър". Състои се от девет разказа от девет различни автора.


    Ето ревю на всеки един от тях:

  
    "Тримата пазители и проклятието на морето" на Александър Драганов - чудесен разказ от чудесен писател и преводач на фентъзи-книги. Тук главните герои са тези от "Тримата пазители и златната ябълка" в сборника "Мечове в града". В морето около Балчик внезапно се е появил мистериозен остров. Мракомет, Звездин и Алкивиад се опасяват, че пустият остров е обитаван от злото. Те решават да отидат там и да се борят срещу него.
    "Водният град" на Бранимир Събев - Много добър разказ в стил фентъзи-трилър, типичен за тила на популярния писател Бранимир Събев. Земята е почти унищожена от гигантски метеорит, а смъртоносният вирус "Скорпион" заплашва да убие малкото останали хора. Всред потопените руини Джеси Уинслоу, известен като Орион, трябва да се добере до Водния град, където е скрита единствената ваксина срещу вируса.
    "Плазмената материя" на Донко Найденов - Трудно ми е да правя ревю на мой разказ. Томас се събужда върху един от контейнерите на кораба Бурдокеш, реещ се някъде в океана и разбира, че е абсолютно сам. Двигателите, генераторът и радиовръзките не работят, а спасителните лодки са непокътнати.
    "Океан" на Иван Димитров - Една мини новела, преливаща от напрегнати моменти.Той няма име, нито знае как се е озовал в "Океан". Наричат го Острието и работи като професионален убиец за Гологлавия - един от босовете на подземния свят. Един ден Гологлавия му дава задача да ликвидира опасен млад мъж с прякор Лицето.
    "Морска звезда" на Lady Pol the Beloved - красива приказна история. Боговете са отнели всичко на Слав. Любимата му с нероденото им бебе умира, а къщата му е разрушена от потоп. Отчаян, той е качва на скалите, за да скочи в морето... но го спира невероятно красива девойка с рибешка опашка, която иска да му покаже нещо.
    "Стоманена целувка" на Милен Станиславов - Интересен приключенски разказ, повече от успешен дебют на Милен Станиславов. Сър Арнолд Валер - рицар в кралската гвардия, Абелиус - върхове жрец на на бога Слънце Солер и Валиндрес - наследница на трона наемат пиратски кораб с екипаж от главорези, които да ги прекарат до Западните острови, където принцесата трябва да възседне трона. По пътя обаче трябва да се изправят срещу кръвожадни зверове - Изкованите.
    "Съкровището на Атлантис" на Мирослав Петров - Запомнящ се разказ на един доста добър писател. Възрастният духовник Доминик и младият войн Анри се впускат в търсенето на съкровището на Атлантис. При една от битките към тях се присъединява друг войн, Свен, а при друг битка те спасяват младо момиче - Евталия, - която им показва пътя към съкровището.
    "Адско приключение" на Сибин Майналовски - Прекрасен разказ, на който можеш да се смееш от сърце. Отново сме с познатите герои Джонатан Деветте пръста, Рей Макгавърн, Тери Сторн и др. В една от приятните пиянски вечери, в кръчма "Зелената котка" нахълтва Юрий Вегетарианеца с разтревожено изражение. Той търси подкрепа от приятелите си - да отидат до Ада и да измъкнат от там братовчедката му Лучияна, която е вампирка осмо поколение. И... приключението започва!
    "Море от мечове" на Явор Цанев - Изключителен, епохален разказ, написан от майстора Явор Цанев. Легендарното Мъртво море е безкрайно, безбрежно "море", съставено от безброй захвърлени мечове. Тласкани от стремежа към богатство, сила и власт, трима войници се добират до Мъртво море и навлизат всред мечовете, за да изберат най-добрите от тях. И тогава се случва нещо неочаквано, което ги поставя на изпитание да се борят за живота си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар