сряда, 30 септември 2015 г.

"Букинистите" на Симеон Христов

Още едно ревю на чудесна българска книга!
Рядко чета криминални книги, но когато се случи това, винаги умирам от удоволствие. Наскоро книгата "Букинистите" на Симеон Христов попадна у мен и аз отново не се разочаровах от този жанр. Освен това за пръв път чета Симеон Христов и знам, че ще продължа да го чета и в бъдеще.
Ще кажа няколко думи за книгата.


Действието се развива в началото на прехода. Пред антикварен магазин в София е открит труп на заклан мъж. Случаят е поверен на майор Зашев. По време на огледа на трупа, в устата на убития е намерена изключително малка книга, която може да се прочете единствено с лупа. На място е разпитан управителя на антикварния магазин, който твърди, че мъжът е жертва на букинистите - колекционерите на стари книги.
Това кара майорът да се впусне в миналото - деветнадесет години назад, в разгара на комунизма - където са ставали подобен тип убийства. Следват изключителни разкрития за най-малката и най-голямата книга в света - книги, които незнайно как са попаднали в България, книги с огромни стойности, заради които е пролята много кръв.

Букинистите е много интересна повест, която държи читателя в напрежение до края. Силно препоръчвам, особено на любителите на криминалния жанр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар