сряда, 7 октомври 2015 г.

"Погребение през пролетта" на Калин Кръстев

С удоволствие ще представя още една криминална книга . Нарича се "Погребение през пролетта" и е написана от младият автор Калин Кръстев.
Когато в един роман има мистерия,  той няма как да не е интересен за читателите. А когато романът тече плавно и мистерията ни се разкрива на малки глътки, то тогава времето с него минава неусетно.


На пръв поглед имаме едно нормално семейство - малко момиче Иглика, живеещо с майка си Валентина и баба си Василена, които често се карат за дребни или по-сериозни неща. Баща й Явор е разведен с Валентина, живее отделно и вижда дъщеря си само веднъж месечно, въпреки че и на него и на Иглика им се иска да се срещат по-често. Иглика има и чичо - Павел, брат на майка й, - който също рядко ги посещава.
Един ден бабата Василена отива да си вземе пенсията и не се прибира. На другия ден е намерена убита в една горичка, недалеч от мястото, където живее.
Полицаите Димитър и Стоян се заемат със случая. За младия Димитър това е първото му убийство и той на всяка цена е решен да го разкрие.  Следват множество разпити на близки, съседи и роднини и много заподозрени.
А краят е неочакван и шокиращ...

Ако обичате мистерии и криминални романи, трябва да прочетете книгата "Погребение през пролетта" на Калин Кръстев. Препоръчвам най-вече заради добрия поглед на автора и отличното боравене с Дедуктивния метод.

Няма коментари:

Публикуване на коментар