неделя, 14 февруари 2016 г.

"Пътуване през спомени, част 1 - Истории от последното измерение" на Делиян Маринов

  Ще представя поредната хубава книга от български автор, която прочетох с несравнимо удоволствие. Книгата се казва "Пътуване през спомени, част 1 - Истории от последното измерение" а авторът й е младият български писател Делиян Маринов.
  Казвал съм го неведнъж и пак ще го кажа - българските автори трябва да се подкрепят, защото има много от тях, които умеят да пишат чудесно.


  Епохата на последното измерение. Светът е в плен на невиждани урагани, земетръси, пожари и потопи.
Воинът Скар се събужда в един нов свят, без спомени как е попаднал тук. Единственото, което знае е това, че е мъртъв, но по някаква причина е събуден от смъртта. Постепенно той открива, че тук има и други като него - мъртви, пробудени за нов живот.
  Скоро всички те са привикани от мрачния господар Нумориус, който им казва, че трябва да му служат и да изпълняват всички негови нареждания, а за награда той постепенно ще връща спомените им.
  Целта на мрачният господар е посредством безпощадни войни да завладее света. За целта той е съживил безскрупулни войни, които биха му служили вярно и които не биха се поколебали да извършват най-свирепите и най-долните безчинства.

  Пътуване през спомени, част 1 на Делиян Маринов е книга с уникална атмосфера и уникални герой. Има много апокалиптични и майсторски описани битки, много герои - всеки уникален сам по себе си, много същества и раси. Може би малка грешка на авторът е, че не е дал достатъчна "яркост" на главните си герои, но това са малки кахъри на фона на  чудесната книга. А най-хубавото е, че има и втора част!!

1 коментар: