понеделник, 27 юни 2016 г.

"Кралят на зимата" на Били Стефанов

Дойде време да представя още една добра фентъзи-книга, прочетена от мен с удоволствие. Заглавието й е "Кралят на зимата", а авторът й е младият писател Били Стефанов. Книгата е роман, съставен от 351 страници.


Вещицата Кела предприема пъклен план, чрез който прелъстява краля на Северното кралство Рикан Трети и застава начело в борбата срещу норсевите.
След успешна битка с кръвожадното чудовище антлек, Родгар, един от норсевите (варварско племе от великани, чиято цел в живота са битките), се прибира при племето си и огромна мъка установява, че всички норсеви са убити по особено жесток начин. Разярен и озверен, той тръгва на север, към Северното кралство, за да потърси отмъщение за своя народ. По пътя среща човекът Денор, заедно със съществото Брон, които решават да му помогнат в борбата и тримата се впускат в смъртоносни битки и приключения с неизвестни сили.
Ще успее ли Рогдар да открие причината за гибелта на племето си?  Ще успее ли да отмъсти на причинителите? Ще разберете само ако прочетете тази вълнуваща и епична книга.

"Кралят на зимата" на Били Стефанов е поредното доказателство, че българските автори заслужават вниманието на читателите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар