неделя, 28 октомври 2018 г.

"Сказанията на стрикса", том 3


„Сказанията на стрикса", том 3, на издателство "ИвиПет" е още един качествен сборник с разкази от български автори. Ето по няколко думи за всеки от тях:



 „Не ми пипай мъжа” на Даниел Иванов – епичен разказ, с много екшън и обрати, на когото се насладих максимално. В далечното бъдеще ужасяващ вирус е убил повечето мъже на земята, а малкото останали живеят в изолиран град. А единствения начин жени да получат мъж е, да победят в смъртоносното състезание: „Не ми пипай мъжа”. 

„Най-красивата покойница” на Петър Атанасов -  тя се буди гола и без спомени, а над главата й се е надвесил противен старец, който й казва, че преди дни е бил убита и сега той я съживил. А мястото, в което се намира е тайна стая в кралския дворец. Какво ще се случи нататък и каква е причината тя да бъде съживена – ще разберете, като прочетете разказа. Много добра фентъзи- мистерия.

„Истории от Радония: Бремето на Акамер” на Димитър Запрянов – след като баща му е хванат да укрива данъци, храбрият войн Акамер и семейството му са низвергнати от всички. Останал без пари и земи, Акамер взема заем от лихваря Солис, за да покрие дълговете си. След време Солис му прави предложение да опрости заема, дори да му даде още пари, ако Акамер му изпълни една задача. 

„Виртуален свят” на Донко Найденов – няколко ден след смъртта на Роджър Хайрис – един от основателите на „Виртуален свят”, приятелката му Майла получава странно съобщение по Фейсбук от… самия него.

„Отговорите, които чакат” на Николай Теллалов – епохален разказ, който се развива в далечното бъдеще. Старият изследовател Меламед привиква в дома си своя помощник Стеф, за да му разкрие нещо, което е видял в изображение на далечния космос, направено от ултрамодерен телескоп. След това Стеф предприема мисия, с която да разкрие много от тайните на нашата Вселена.

И за финал няма как да подмина чудесния комикс: „Ловец на змейове” на Емилиян Вълев и Станимир Вълев

Приятно четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар