петък, 6 юни 2014 г.

"Славянски хроники" на Коста Сивов.

  В това ревю ще представя поредната добра книга от български автор - това е фентъзи- романът на Коста Сивов с интересното заглавие Славянски хроники, спечелил първото място на конкурса за роман "Таласъмия" през 2013 г.


  Той се буди в някакво поле, без никаква представа как се е озовал тук, без спомени за самоличността си, без спомени за близките си. С мъка се добира до първото село и влиза в селската кръчма, където неколцина души кротко си пият питиетата. След разговор с тях обаче разбира, че те не са хора!..
  Той узнава, че е създаден с мисия. Ходи от селище на селище и прави добрини. Но съвсем скоро тези добрини ще ядосат някои от лошите Богове! След време той ще разбере, че също има божествен харктер и може да решва съдбите на хората.
  Във Вселената съществуват три свята - Яв, Прав и Нав. Прав е светът на Боговете и е забранен за обикновените създания. Яв е светът на видимото, който е населяван от хората, а Нав е светът на Мъртвите.

   Славянски хроники е епичен фентъзи-приключенски роман, в който Боговете властват над хората. Изпълнен е със голямо количество напрежение, мистерии, битки и събрания, в които се решава съдбата на света. Книгата може да се намери във почти всички по-големи книжарници. Препоръчвам.

1 коментар: