понеделник, 28 декември 2015 г.

"Ромфея" на Стефан Кръстев



  Книгата Ромфея на българският писател Стефан Кръстев (който има над 20 издадени книги) е един много приятен роман, носеща духа на малките и почти обезлюдени родопски селища, по които крачат митични същества – нимфи, кентаври, магьосници. Стилът на авторът е изключиетлно интересен, а идеята на романа – нестандартна и оригинална.


  Багрена и Борил са на пръв поглед щастлива семейна двойка, но и двамата крият тайни за себе си и за миналото си. Багрена е художник, а Борил изработва древни оръжия от стомана.     Когато тези тайни заплашват да разрушат връзката им, те предприемат пътуване до Ромфея – малко и почти изоставено село в Родопите, в което някога е живяла Багрена. Само че вместо така очакваното спокойствие, те ще се окажат в плен на други сили и тайните от миналото ще изплуват с неочаквана сила.
   Оказва се, че в Ромфея, заедно с малцината възрастни местни жители, живеят нимфи, самодиви, кентаври... шпиони от различни страни, родни български мутри, убийци... и че в самото село съществува един по-различен свят, съхранен още от зората на човечеството.
Какво ще се случи с Багрена и Борил? Дали ще успеят да се спасят от тези тайнствени сили? Дали ще запазят любовта си, въпреки тайните от миналото? 
  Ще разберете след като прочетете Ромфея, на Стефан Кръстев. Издадена от Издателство Монт - едно от малкото издателства, които помагат на българските автори.Защото това е една книга, която трябва да бъде прочетена!

1 коментар:

  1. Просто искам да дам бързо съвет на всеки, който има трудности в отношенията си, за да се свърже с д-р Агбазара, защото той е единственият, който е способен да върне счупени взаимоотношения или счупени бракове в срок от 48 часа с неговите духовни сили. Можете да се свържете с д-р Агбазара, като го напишете по електронната си поща на адрес ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ обадете се / WhatsApp на него на +2348104102662, във всяка ситуация на живот, която намирате себе си.

    ОтговорИзтриване