сряда, 3 май 2017 г.

Мечове във времето


Ето и моето представяне на последния сборник от поредицата „Мечове“ - „Мечове във времето“ на издателство Гаяна. Този цикъл завършва повече от достойно, с изключителни, запомнящи се разкази, герои, битки – разкази, които ще хвърлят нова светлина върху теориите за времето, герои, които ще забавляват читателите, битки, които ще се помнят. За мен е изключителна чест, че бях част от тази поредица.


„Тримата пазители и замъкът на последния залез” на Александър Драганов – уникален разказ, писан сякаш с огромен размах, в който освен познатите ни герои от предишните ни творби издания на Мечовете – Мракомет, Златин и Алкивиад, присъстват и Крали Марко, Самоил Асен, граф Дракула, Йог-Содот и други. В Замъка на последния залез, между тримата пазители и силите на мрака се оформя грандиозна времева битка, в която читателят ще остане безмълвен.
„Времеви комарджия” на Александър Цонков-LostovРичи е комарджия, които е измислил хитър начин за печелене на пари чрез нелегални пътувания във времето. От Центъра за въздействие на Реалностите разкриват самоличността на комарджията и започват да го преследват. Това е разказ, в който екшънът и напрежението започват още от първата дума.
„Рапсодия за мрака и светлината” на Lady Pol the Beloved & Валентин Попов – Votan много красива творба, в която Лорна разказва на болния си брат Рич легендата за красивата Лада, която е влюбена в Буран, но която богът на мрака Ереб иска да притежава. След време Лорна и Ричи разбират, че легендата по някакъв начин е свързана с тях. За мен беше удоволствие.
„Когато слънцето се скрие зад камбаните” на Даниел Иванов – Младият писател Даниел Иванов прави летящ дебют в книга с епохален фентъзи разказ. Тъмните сили убиват шест от седмината монаси – пазители на времето. Светът е в опасност. Единствената надежда за света е Зеленият монах, който обаче се оказва твърде „несериозен” и единственото, за което мисли, са жени и забави.
„Бягство от времето” на Делиян МариновДел пише невероятно емоционални разкази, след които дълго време оставаме потънали в размисли. Томи и Грийзър са приятели (гаджета), подигравани от съучениците им заради различните им наклонности. Тласнати от отчаянието си и от суровият околен свят, те решават да избягат във времето, където ги очаква много по-добър живот.
„Беглецът” на Димитър Запрянов – още един разказ, изпълнен с екшън, обрати и напрежение. Дердидас е беглец във времето, който бяга от „Наместниците” – пазители на времето, живеещи в Кулата, сред които някога и той е бил. При един от болезнените „скокове“, с него е просмукана и млада „наместничка”, като двамата попадат сами в пустинята. Дали Деридас ще намери помощник? Или нещата ще се развият неочаквано?
„Пищящият харем” на Димитър Цолов – забавен фентъзи разказ, част от цикъла „Хрониките на Чистника и Шепичката” в който красивата Аланис изчезва безследно. Баща й, Варс Хитреца , търси помощта на Рент Чистника и Блъд Шепичката, опасявайки се, че тя е похитена от Дерача – сериен убиец, който смъква кожите на жертвите. Следват много приключения, битки и множество разкрития.
„Господарите на времето“ на Донко Найднеов – това е моят разказ в сборника. Журналистът от списанир „Сити“ Гари Рохас неочаквано е изпратен командировка в иракският град Борунда, за да следи археологическите разкопки в древния град Кахрадон. По искане на шефа той е настанен в малка каменна къща, намираща се непосредствено до руините, за която се носят множество легенди.
„Орфеевия войн” на Мирослав Петров – отново много добър разказ на Миро, типичен за неговия стил. Археоложката Диана открива в тракийски гроб тяло на войн, стиснал цвете в ръка, което не се е разложило с течение на хилядолетия. Оставяйки тялото в музея, тя не предполага, че войнът всъщност не е умрял и скоро ще се съживи, както и че това е Орфеевият войн Рез...
„Заветът на крал Ризон“ на Петър Атанасов – това е разказ, който прочетох предварително. Епохален разказ с оригинална идея. Преди да бъде убита от крал Ризон, вещицата Илария го проклина тежко. Той започва да се появява всяка година на 26.07, точно в 15:30, гол, за по три минути. Дали с течение на годините проклятието ще бъде развалено, колко далеч в бъдещето ще бъде откаран краля и какво ще се случи с човечеството? Просто прочетете...

Сборникът „Мечове във времето“ все още не може да бъде открит по книжарниците, макар че след време може нещата да се случат. Ако искате да го имате, просто пишете на някой от авторите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар