петък, 1 февруари 2019 г.

„Звездата на гибелта” на Александър Драганов


„Звездата на гибелта” е поредната ми фентъзи среща с Александър Драганов – уникално добър автор, който чета с огромно удоволствие. И тук, както винаги, останах очарован.


Танар - Богът на огъня, син на Зерос и владетел на Лекардия - е приспан след зловещ заговор между братята и сестрите му. Приспива го създадената от тях магьосница Шалиен, която го промушва с копие. Но верният му слуга Ахназар скрива тялото му в тайна гробница.

Хилядолетия по-късно той е събуден от самата Шалиен и робота автоматон Паладиус, които му съобщават, че верният му Ахназар се е обърнал срещу него и злокобни метални същества се опитват да завладеят Лекардия. И Танар, заедно с Шалиен и Паладиус, трябва да се изправят срещу тях и срещу Тираниус, краля на Звездата на гибелта, който унищожава самите богове.

В книгата има най-различни същества – богове, магьосници, дракони, унищожителни роботи. Има много битки и екшън. И, разбира се, доволно количество хумор.

„Звездата на гибелта” на Александър Драганов на издателство "ИвиПет" няма да ви остави безразлични. Най-вече на любителите на доброто фентъзи.

2 коментара:

  1. Александър Драганов е наистина страхотен автор във фентъзи жанра. Очаквам още силни и различни книги от него, защото е явно, че той обича да експериментира. „Звездата на гибелта” и на мен много ми допадна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласен съм. Имя някаква страхотна магия в творбите му.

      Изтриване