понеделник, 14 май 2012 г.

"Време във времето" на Коста Сивов

Искам да ви представя една много добра книга, която прочетох с удоволствие - Сборникът "Време във Времето" на Коста Сивов.





Ето ги и творбите:


   Божие Дело - най-дългото произведение в книгата. Тук ще видите и алчния отец Ларисий - нисък, дебел и отблъскващ тип, който вижда..идола си. Също така и Азазел - страдалецът, победен от слабакът Рафаил (а той пък се оказва самият Архангел Рафаил) и държан в помийна яма. А "Котвата" е една една кръчма, която по-скоро прилича на повница, намираща се в странният и западнал град Лъхут. Дмитри Иванович - Дървения е собственикът на кръчмата  основател на най-забавната музикална група "Долни червеи". Ще видите и Луцифер, Асмодей, Самаел..... - и ще се насладите на един истински фентъзи - минироман, с изпълнен с много динамика, напрежение и хумор!

 Следващите произведения са доста по-къси!

 Търсач на души - Робърт Стоун се прибира вкъщи уморен и отегчен от скуните лекции. Ляга и заспива. Но когато се събужда започват ужасите: Първо - огромни змии, буболечки и паяци пълзят в краката му, после вижда мъртвия си дядо...
  Какво се слува с него? Защо тази нощ е толкова ужасна?
 
  Момичето с червената рокля - Нощ! Тишина! Девойка с впечатляваща красота попада по странен начин в таксито на шофьорът Локо. Още по-странно е желанието й да бъде закарана до "гробището", за да свърши нещо спешно! Един много добър разказ с неочакван финал!

  Отвъд безкрайни пущинаци - Двама конници решават да тръгнат по "безкрайните пущинци", известни с обстоятелството, че никой не се завръща жив. В стремежа си да изследват тези земи те се впускат в едно страховито пътешествие!

  Човекът, който няма да умре - Самото заглавие на разказа предвещава интересна история. Тя ни отвежда в едно мрачно, апокалиптично бъдеще, където малкото останали хора страдат от лоши болести, зарази или епидемии. А Итън Хаузър е бродещ по света лечител, който иска да излекува всички хора....

  Време във времето - Ню Йорк. Свръхсекретна мисия. За отговорници са избрани двама учени - Доктор Осуалд и Доктор Хотчинс, както и един военен - Майор Евънс. Тримата повеждат седемдесет и пет души (сред които е президентът на Обединените държави) към този важен проект, целящ да пренесе хората в миналото, като ги върне цели четиридесет милиона години назад. Но явно нещо се обърква, понеже те отново попадат в Ню Йорк. И изведнъж разбират, че Ню Йорк е ..... много променен!!
  Един разказ, който със сигурност ще ви прикове към екраните! Специално за почитателите на научната фантастика!

  Преобразен - Джон Слейд купува апартамент на изплащане. Малко след като погасява и последната вноска, започват да се случват странни неща (ама наистина странни). И той открива, че с него се е случило нещо... ужасно!!

  Вовин - В една пиянска кръчма здравият наемник Грогън среща своя стар приятел и бивш партньор Врог, който му прави неочаквано предложение как да забогатеят!

  Изкривени реалности - Много интересна новела! Франк Джаксън и Джейсън Морис са напълно непознати и с различни съдби. Но една зловеща катастофа ги свързва, защото по някаква неопределима причина съзнанието на единия преминава в мозъка на другия и двамата сменят телата си. Какво ще стане оттук нататък? Как ще свърши всичко това и каква истина ще се разкрие?

  Клоаката на отпадъчните мисли - На пръв поглед обикновена фентъзи-история, в която главните герои са Безликия и Влечугото. Но финалът е фантастичен, неочакван....(трудно ми е да намеря подходящата дума)!

  За страната и родината - България. Малко българско село. Нощ. Пред църквата спират два джипа, от тях слизат въоръжени до зъби рускоговорящи войници и нахлуват в храма!
 Каква е мисията им? Какво ли ще се случи от тук нататък?

  Пътуване до Марс - Роналд Мънро предприема пътуване до Марс за да разбере истината около смъртта (или убийството) на баща му - професор Дъглас Мънро. След мнгобройни перипети той най-сетне успява да го стори, за да открие една потресаваща истина за Червената планета.

  Божие дело: Тегобите на отец Ларисии - Това е още една част, нещо като продължение на първата творба. Ларисий успява да убеди младеж, изгубил вярата си, да направи голямо дарение за църквата.

 
Разказите до един са интересни, лесно четими и интелигентно написани! Тя е електронна - можете да я намерите на следния адрес:
http://e-books.knigite.bg/ebook.php?pid=59

1 коментар:

  1. Антифен на ел-книгите като мен ще чака този чудесен сборник да види бял свят на хартия един ден и тогава ;-)

    ОтговорИзтриване