събота, 8 ноември 2014 г.

"Графиня Аламбра" на Катя Вангелова

    Поредната книга на български автор, на която с удоволствие ще направя ревю. Тя е повест, казва се "Графиня Аламбра" и е написана от варненската авторка на проза и поезия Катя Вангелова.

    Шестнадесети век. Елена, господарката на замъка Аламбра, която всички наричат Графиня Аламбра, е млада и и невероятно красива жена. Нейният коняр Давид е силно влюбен в нея. Когато той се решава да й признае чувствата, тя се държи грубо и подигравателно с него. Унизен, той решава да напиусне замъка.
    В наши дни. Елена е медицинска сестра, която обича хубавеца Даниел Иванов, доктор в същата болница. Той й признава, че също има чувства към нея, но не приема сериозно връзката им и продължава да флиртува с други колежки. Един ден Даниел я кани на да пояздят, но по време на ездата той пада от коня върху главата си и е приет в реанимация.
    Какво е общото между двете истории? Дали става въпрос за прераждания, за силна, неподвластна на времето любов, или за нещо съвсем друго - ще разберете, ако прочетете "Графиня Аламбра" на Катя Ванлегова.

2 коментара: