понеделник, 8 юни 2015 г.

"Мисия Нефертити" на Катя Вангелова

    "Мисия Нефертити"  на Катя Вангелова е прекрасна фентъзи-книга със заглавие, което поражда чувство за приключение в Древен Египет. И заглавието не лъже - книгата е изпълнена с приключения, страсти, много доброта, мъдрост и древни космически тайни, разкриващи се пред погледа ни.
    В книгата има пет разказа, събрани в 94 страници. Ще кажа по няколко думи за всеки един от тях:


    Мисия Нефертити - Нефертити е съпругата на фараона Ехнатон и царица на Египет. Тя е обичана от всички заради своята мъдрост. Но Нефертити не е земна жителка - тя е пратеничка на Марсианската цивилизация - далеч по-развита от земната и може би най-напредналите в Галактиката. Една мини новела, която се чете с неспиращ дъх, която разкрива древни загадки и която носи важно послание за човечеството.
    Танцът на Гигантите - недалеч от изпепеленото "село на думноните" се намира свещено място, наречено "Танцът на Гигантите", където извира живителна енергия и което, според преданията, служи за портал между световете.
    Тайната на Каменния саркофаг - професор Траян е в Египет, за да разкрие тайната на Великата голяма Пирамида и най вече на масивния каменен саркофаг, намиращ се в центъра й. След един уморителен работен ден, при прибирането си в хотелската стая, той е пресрещнат от странен просяк.

    Касандра 2 - Карим, един от живеещите на Новата старция на Марс, получава новини от професор Янус, че огромна комета на име Касандра се е насочила право срещу бившия му дом - Земята.
    Марсианска афера - много добър разказ. Мисия "Марсианска афера" се състои от космическия кораб Елвизия и четиричленния му екипаж, където земни хора за пръв път ще да стъпят на Марс. Освен това те трябва и да живеят за известно време на Червената планета. Там ще открият нещо, което ще промени цялостната ни представа за живота.
   
    Препоръчвам искрено тази книга, защото тук е описан един различен поглед върху историята на човечеството.
   
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар