сряда, 30 септември 2015 г.

"Искри човечност" на Иван Русланов

Ще ви представя втората книга на Иван Русланов
Преди време направих ревю на първата книга на Иван Русланов - "Черният ангел - раждането на един от нас", и още тогава харесах много творчеството на този млад писател. Това беше фентъзи роман с изключителен емоционален заряд. Наскоро той издаде втора книга - сборникът Искри човечност, - която обаче не е фентъзи, но емоционалният заряд отново го има.
Тази книга трябва да бъде прочетена! Тя носи много мъдрост и житейски истини! Тя е знак, че всеки човек има шанс на тази земя и че никога, абсолютно никога човек не бива да се отказва.


Книгата съдържа 17 чудесни разказа. Няма да правя разбор на всеки, защото ревюто ще стане твърде дълго. Ще кажа по няколко думи за тези, които ми направиха най-силно впечатление:

Студ - Пламен е загубил децата си след болезнен развод, а наскоро и апартамента заради лоши кредити. Той обмисля отчаян ход.
Хвърчилото на живота - 19-годишният Даниел е на смъртно легло с тежка диагноза. Родителите са при него и очакват най-лошото.
Историята на едно листо - 13 годишната Калина живее в сиропиталище, но е надарена с талант да рисува. Само че единственият й приятел е... едно листо.
Признанието на дървения човек - главният герой е момче, унижавано от родителите си заради кожна болест, загрозила лицето му.
Последният - Андрей е последният човек, останал да живее на Земята, след като гигантски катаклизъм е убил всички останали хора.
Театърът на забравата - разказва се за един грозен театър, в който се случват... грозни неща, които пък от своя страна привличат все повече публика.
Живот по режисура - младият журналист Руслан взема интервю от младата режисьорка Луиза. След това между двамата се оформя интересна връзка.
Парчета време - най-дългата творба в книгата. Една чудесна пиеса - първата на автора. 35-годишния писател Красимир Маринов намира на улицата Силвия Петрова - бездомница, която е била известна певица през 80-те години и в която Красимир е бил лудо влюбен.

Пожелавам ви приятно четене и съм убеден, че книгата няма да ви разочарова.

1 коментар:

  1. Просто искам да дам бързо съвет на всеки, който има трудности в отношенията си, за да се свърже с д-р Агбазара, защото той е единственият, който е способен да върне счупени взаимоотношения или счупени бракове в срок от 48 часа с неговите духовни сили. Можете да се свържете с д-р Агбазара, като го напишете по електронната си поща на адрес ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ обадете се / WhatsApp на него на +2348104102662, във всяка ситуация на живот, която намирате себе си.

    ОтговорИзтриване