сряда, 6 януари 2016 г.

"Наследницата" на Гери Йо



  От панаира на книгата се сдобих с много книги на български автори, които прочитам с наслада. Вече знам, че книгите от българските автори заслужават да пълнят щандовете на книжарниците и да бъдат предпочитани от читателите. Ето още една хубава българска книга, която трябва да бъде прочетена от любителите на фентъзи-жанра. Тя се казва „Наследницата” и е написана от писателката Гергана Йоханова Тодорова, известна под псевдонима Гери Йо.


  Витория е една от дъщерите на всеизвестния вампир граф Дракула. Някога, в сражение тя е победила по-голямата си сестра Мелиса и сега е Кралицата на вампирите. Преди време е покорила и върколаците и е в мир с всички – самодиви, нинджи и т.н. Кралицата обаче усеща, че наскоро в Молдова се е родила нейна наследница – Елена, дъщеря на братовчедка й, - която притежава невероятна сила, по-голяма дори от нейната. Тя всячески трябва да опази детето от враговете им - най-вече от Волкор, предводителят на върколаците, който е решил да отмъсти на вампирите. За да победи кралицата, Волкор използва войнът, в когото тя е влюбена – ловецът на вампири Филип. Самият Филип също е влюбен във Витория и трябва да избира дали да изпълни дълга си или да се послуша сърцето си.

  „Наследницата” на Гери Йо е книга на Издателство "Монт", която потапя читателите в друг свят, където освен хората живеят вампири, върколаци, самодиви, нинджи, вещици и много други същества. Тя се чете леко, образите са ярки и живи, а финалът е интересен и неочакван.

Няма коментари:

Публикуване на коментар