вторник, 19 януари 2016 г.

"Преобразена - книга първа" на Десислава Дюлгерян



„Преобразена – книга първа”, на Десислава Дюлгерян е още една от многото добри книги на български автори, които попаднаха в колекцията ми. Трябва да кажа, че тя не е просто добра – тя е изключително добра, а стилът на авторката е лек и много приятен. Книгата е доста дълга и се наложи да я чета редом с други книги, но я приключих сравнително бързо, заради увлекателния начин, по който е написана.


Главната героиня Диана (Диди) е обикновена млада студентка в един от варненските университети, която живее на квартира с още две момичета и която не страда от липса на обожатели. Единственото странно нещо в живота й са сънищата, които често се повтарят и сякаш искат да й покажат, че е родена с мисия. През една топла вечер, когато е на разходка в морската градина, при нея идва красив младеж със странен вид, който я омайва и пие от кръвта й. Тя отначало не може да повярва на случилото се и по-късно започва да мисли, че е сънувала - макар че белезите по врата й да говорят друго. След време пак вижда този мадеж и той пак пожелава да пие от кръвта й. Лека полека Диана разбира, че той е вампир и самата тя е неговия донор. Между двамата се оформя странна любовна връзка.
Диди постепенно осъзнава, че има нещо в нея, което привлича съществата от „другия свят”. Вампирите я желаят, говорят й, че тя е преобразена и че трябва да се остави да я променят. Въпреки, че лекуващия психиатър доктор Колев вярва на думите й и опитва да й помогне, младата девойка постепенно губи връзка с реалността...
Какво ще се случи нататък? Какво означава да си „преобразена”? Какъв е този свят на вампирите, където много малко човеци имат достъп? Ще разберете, ако прочетете „Преобразена”
„Преобразена - книга първа”, на Десислава Дюлгерян е изключителна фентъзи-книга, която трябва да бъде прочетена. В нея освен фентъзи герои и атмосфера има голяма доза хорър, драматични ситуации, любовна история. Въпреки че съдържа цели 773 страниции, тя се чете леко и бързо, и съвсем неусетно стигаш до финала... и искаш още... и още... Но – все пак има и втора книга!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар